5 Purificatoare de aer, concepute sa imbunatateasca calitatea aerului dintr-o incapere

5 Purificatoare de aer, concepute sa imbunatateasca calitatea aerului dintr-o incapere

Purificatoarele de aer sunt dispozitive electronice concepute să îmbunătățească calitatea aerului dintr-o încăpere, eliminând particulele nocive, poluanții și alergenii din aer. Aceste dispozitive sunt utilizate pentru a îndepărta diverse contaminanți din aer, inclusiv:

  1. Particule în suspensie: Praf, polen, mucegai, păr de animale și alte particule fine care pot fi inhalate și pot provoca alergii sau iritații respiratorii.
  2. Poluanți chimici: Fumul de tutun, emisii din produse de curățenie, vapori chimici, compuși organici volatili (COV), precum formaldehidă și benzen.
  3. Bacterii și virusuri: Purificatoarele de aer pot contribui la reducerea nivelului de microorganisme prezente în aer, ajutând la menținerea unui mediu mai sănătos.
  4. Mirosuri neplăcute: Aceste dispozitive pot ajuta la înlăturarea mirosurilor nedorite, cum ar fi cele din bucătărie sau din spații închise.

Purificatoarele de aer funcționează în general prin utilizarea de filtre speciale, cum ar fi filtre HEPA (High-Efficiency Particulate Air), filtre cu cărbune activ sau alte tehnologii de filtrare avansate, care captează și rețin particulele în suspensie și poluanții. Unele modele pot folosi și alte metode de purificare, cum ar fi tehnologia cu plasmă rece, UV sau ionizatoare.

Aceste dispozitive pot fi folosite în diverse medii, cum ar fi acasă, la birou sau în spații publice, și pot fi de mare ajutor pentru persoanele cu alergii, astm sau alte afecțiuni respiratorii. Utilizarea unui purificator de aer poate contribui la îmbunătățirea calității aerului din încăpere și la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos.


Purificator de aer AlecoAir P30 SILK, Wi-Fi, Filtru True HEPA si Carbune Activ, Functie Ionizare

P30 SILK are un sistem complex de filtrare pentru o purificare avansata a aerului pentru suprafete de pana la 30 mp: pre-filtru lavabil, filtru True HEPA, filtru Carbon Activ, functie de ionizare si tehnologia UV-C.


Purificator de aer PHILIPS AC2958/53, 4 trepte viteza, filtru Hepa, Wi-Fi

Flux de aer (m³/h) 330, Panou de comanda Touch, Filtru HEPA, Avantaje: Indicator status filtru, Night mode, Reglare viteza, Senzor calitate aer, Wi-Fi


Purificator de aer Xiaomi Mi 3C, CADR 320 m3/h, Filtru HEPA, Mod Noapte, Display LED, Mi Home, BHR4518GL

Purificatorul de aer cu afisaj LED Mi 3C EU este un dispozitiv inteligent si se mandreste cu un nou filtru HEPA, care elimina 99,99% din particulele de aer poluante. Este solutia perfecta pentru apartamentele care sunt asezate in zone cu mult praf, pe langa zone de constructii sau in case cu animale de companie.


Purificator de aer Dyson HP09 Hot+Cool, Formaldehida, WiFi, Bluetooth, Filtru HEPA H13, Mod nocturn

Un singur produs, mai multe functii: purifica, incalzeste si ventileaza aerul.


Purificator de aer cu Ozon, ZENNIC, 3 W, 20 mg/h, pentru spatii cu suprafete intre 15-30 mp

Purificator de aer cu Ozon, ZENNIC, 3 W, 20 mg/h, pentru spatii cu suprafete intre 15-30 mp, ALB + Adaptor USB inclus.